over ons

Toen Ronald Roosenboom in de zomer van 2020 kwam vragen of hij een stuk grond kon gebruiken om een aardbeien pluktuin te starten, viel dat in goede aarde bij Nicoline, Daan en Leo van Zorgkwekerij Kostelijk. Zij waren op zoek naar een uitbreiding met groente en fruit voor de deelnemers van hun Zorgkwekerij.

Ronald heeft een zeer ruime ervaring als projectleider van diverse grote tuinbouwprojecten in het Midden Oosten en Afrika en werkte de laatste jaren van zijn werkend leven als hovenier in Nederland.

Nu hij een jaartje ouder wordt is het tijd voor zijn grote passie: het kweken van (bijzondere) groenten en fruit en diverse soorten aardbeien in de volle grond. Voor velen een openbaring dat bijvoorbeeld aardbeien, tomaten en courgettes zó kunnen smaken!

Het derde seizoen is achter de rug. Klanten kwamen van heinde en ver om – al dan niet met hun (klein) kinderen- aardbeien en tomaatjes te plukken. Maar ook de onbespoten groenten waren een zeer in trek: geteeld in de volle grond, en dat proef je! Nu mogen de klanten, na wat instructie, zelf hun groenten en kruiden snijden of plukken. We zagen veel blije gezichten en verser kan niet!

Ronald is al weer weken aan het werk om te frezen, te graven, te zaaien en te poten en gaat dit jaar nóg meer gewassen toe te voegen aan het assortiment. Kom vooral kijken vanaf 29 mei 2024!

En wil je op de mailinglijst? Stuur ons even een mail op info@pluktuinderijaardbeienzo en we houden je op de hoogte van de nieuwste oogst en de aanbiedingen.